Wat wil jij niet?

Waar je ook komt, met wie je ook praat, over het algemeen kunnen mensen je heel goed vertellen wat ze vooral NIET willen. Luister maar eens. Heb jij vandaag al van iemand gehoord dat hij GEEN zin heeft in zijn werk? En misschien heb je iemand anders al horen vertellen dat ze vooral NIET de bus willen missen. Of dat iemand NIET weer zo lang wil wachten in het ziekenhuis.

Wij doen het allemaal
Focussen op datgene wat we juist NIET willen. Door te vertellen dat je geen zin hebt in je werk, geef je vooral aandacht aan het niet-leuk vinden van je werk. En vergeet je de leuke dingen. Bij de gedachte alleen al dat je de bus niet wil missen, zie je jezelf al alleen bij een verlate bushalte staan. En van het denken aan het lange zitten op een harde stoel in de wachtruimte van het ziekenhuis, word je niet blij. Sterker nog, je wordt er moe van.

Ik geef je de oplossing
Maar eerst wil ik je wat vragen. Ga voor jezelf eens na wat je vandaag vooral NIET wilde. En als je die helder hebt voor jezelf, ontdek eens hoe jij je voelt en wat je ziet bij die gedachte. Ik zal beginnen bij mijzelf. Het was donker vanmorgen en het leek er op dat het kon gaan regenen. Ik bedacht mij dat ik NIET door de regen naar mijn praktijk wilde fietsen. En ik voelde al die natte spijkerbroek aan mijn benen plakken. En ik wist dat mijn mascara op mij kin zou hangen tegen de tijd dat ik aankwam. Deze gedachte gaf mij echt een rot gevoel.

Nu jij!
Heb jij jouw gedachte nog voorhanden? En vooral ook het gevoel wat erbij hoorde? Heel goed!

Bedenk nu wat je WEL wil. Ga daar nu eens vanuit!

Ik draaide mijn wat-wil-ik-niet gedachte om! Wat wilde ik namelijk wel.  Ik wilde fietsen langs mooi gekleurde bomen die helemaal in de herfst stand stonden. Ik zag een hondje rennen door de bladeren die op de grond lagen. En terwijl ik de wind in mijn haren voelde, kwam ik dus droog aan bij mijn praktijk. Hoe fijn is die gedachte!

En zo kinderlijk eenvoudig is het echt
Ga eens na wat jij ervaart als jij jouw gedachte omdraait? Hoe anders voelt het om te denken aan iets wat je WEL wil. Je wil WEL plezier hebben in je werk. Dat willen we allemaal want we zitten er tenslotte het grootste deel van onze vrije tijd. En je wil gewoon de bus halen. Sterker nog, zeg tegen jezelf dat je de bus GAAT halen en je ziet jezelf er al in zitten. En ontdek wat het met je doet als je jezelf in die wachtkamer ziet. Bedenk dan dat op het moment dat je net zo’n ietwat verkreukeld roddelblaadje wil gaan lezen, dat dan de arts je al komt halen! Precies op tijd. Nou, wees eens eerlijk, hoe voelt dat? Veel beter toch!

Het is echt een kwestie van kiezen.
Jij en ik kunnen onmogelijk weten wat er echt gaat gebeuren. Dus op het moment dat je er voor kiest om aandacht te geven aan iets wat je vooral niet wil, kan je er ook voor kiezen om je aandacht te geven aan wat je WEL wil. Beide opties zijn altijd mogelijk. Alleen het grote verschil is dat als je er voor kiest om te bedenken wat je WEL wil, je dit een veel beter gevoel geeft. Want waarom zou je kiezen voor iets waar je een rot gevoel van krijgt? Focus je op iets positiefs, iets wat goed is voor jou. Dat voelt goed en is een veel betere keuze. Je verdoet zo geen tijd meer met bezig zijn met iets wat je dus helemaal niet wil.

En onthou, alles wat je aandacht geeft, groeit

Dus als je steeds denkt aan wat je wel wil, ga je je steeds beter voelen. Sterker nog, je gaat er ook naar handelen want het maakt dat je in mogelijkheden gaat denken. Hoe vind je dat? Nu geef ik hier hele eenvoudige en herkenbare voorbeelden. Maar stel je eens voor dat je dit toepast op de grotere keuzes die je moet maken in je leven… Wat zal het je opleveren?

Wil je mij uitdagen? Deel dan jouw wat-wil-ik-niet-gedachte en ik help je er WEL mee!

 

Deel dit op:  [feather_share]

Volg mij op: [feather_follow]

Please follow and like us:

Een gedachte over “Wat wil jij niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.