Een ander nieuw begin

Velen van ons gaan het nieuwe jaar in met prachtige voornemens. Sommige voornemens zijn nieuw, andere ongeveer dezelfde als 1 januari 2013. En je hebt ongetwijfeld volledig overtuigd besloten dat je deze voornemens nu dan écht om gaat zetten in acties. Je geeft jezelf een tweede kans. Want om de een of andere goede reden, is het je in 2013 gewoon niet gelukt om het einddoel te bereiken. Ik herken het maar al te goed… Hoe komt dat toch? Jij was er op 1 januari 2013 toch ook stellig van overtuigd dat jij je doel ging behalen?

Doelen stellen
Je stelt een doel maar je bent een jaar verder en er is niets veranderd. De kilo’s zijn er niet af, je rookt nog steeds en je zit nog steeds in dezelfde baan… en toch neem je jezelf voor dat het je in 2014 wel gaat lukken! Wat ik vaak merk is dat wij dan precies hetzelfde gaan doen als begin 2013. Voor de kilo’s gaan we weer 2x per week naar de sportschool. Kopen het boek van De Zandloper en laten doordeweeks het glas wijn in de fles. Voor het roken stappen we weer over op nicotine-kauwgom, maar dan nu van een ander merk. En we investeren in de nieuwste hype, de nep-sigaret. Voor die leuke nieuwe baan schrijf je je in op de nieuwste vacature sites, die met prachtige cijfers aan kan tonen dat ze een baan voor je kunnen vinden.

Herkenbaar?
Misschien is het tijd dat je eens gaat kijken naar de manier waarop je iets wil veranderen. Want als je blijft doen wat altijd gedaan hebt, blijf je hetzelfde resultaat behalen. En dus geef je jezelf niet de kans op een ander resultaat. Sterker nog, je creëert een excuus om het niet te halen. Want werkt het bij jou zo dat je eigenlijk sporten op de sportschool helemaal niet leuk vind? En vind jij havermout in de ochtend echt lekker? Of misschien vind je nicotine kauwgom ronduit smerig en vind je die nep-sigaret wel heel erg suf. En voor wat betreft het zoeken naar een andere baan kan je al heel snel met het excuus aankomen dat er al zoveel mensen zonder baan zitten. Dus het gaat jou vast niet lukken! De kans van slagen is op deze manier niet heel erg groot. Kijk maar eens goed, je hebt dit allemaal al eens gedaan. Dingen doen die je niet leuk, inspirerend of interessant vind om een doel te bereiken. De kans van slagen is dan heel erg klein. De kans op succes is vele malen groter als je het anders en met plezier gaat doen.

Doe eens gekfirst_time_bright_grande
Wat zou er gebeuren als je het nu eens anders gaat doen? 2014 Is het jaar van de verandering zegt men. Dus:

  • Doe eens iets geks om je doelen te bereiken, doe iets heel anders. Ga bijvoorbeeld paaldansen in plaats van naar de sportschool.
  • Kijk eens op een andere manier naar het eindresultaat. Bijvoorbeeld; Hoe heerlijk zal het zijn om niet meer te stinken naar sigarettenrook. Want stoppen met roken omdat het slecht voor je is, werkt blijkbaar niet want dat weet je en je rookt dus nog.
  • Focus op wat je wel wil in plaats van wat je niet wil. Wat gaat het je opleveren? Door deze manier van denken, richt je je op het positieve resultaat. Dus denk er eens aan hoe blij je thuis komt als je eenmaal die nieuwe baan gevonden hebt.
  • Vier je successen! Elke stap die je dichter bij je einddoel brengt, mag gevierd worden. Zo hou je het leuk! Ik zeg, elke kilo eraf is een nieuw shirt!
  • Kies heel bewust voor een methode die bij jou past. Kies een eigen pad, niet die van een ander. Als het goed, leuk en veilig voor jou voelt, is de kans van slagen het grootst.

Soms moet je gewoon wat langer blijven zoeken naar de manier die het beste bij jou past.

Ik wens iedereen een geweldig mooi 2014 toe. Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen te helpen met loslaten, groeien, ontdekken en verbinden. En ik wil zelf zoveel mogelijk leren. Leren van andere mensen met andere doelen. Dus vertel eens, welke doelen ga jij realiseren dit jaar? En hoe ga jij dat doen?

Deel dit op:  [feather_share]

Volg mij op: [feather_follow]

 

Please follow and like us:

2 gedachten over “Een ander nieuw begin

  1. Hoi Inge, leuke blog! Geinig om de suffe voornemens nu eens van een andere kant aan te vliegen.
    Met één ding ben ik het niet eens: falen bestaat wel, vind ik, en ik meen dat het van essentieel belang is als je wilt slagen, dat je ook bereid bent te falen. Anders wordt het teveel ‘op zeker’. ‘Willing to fail’ zoals men het wel noemt.

    1. Hoi Charles, dank voor je reactie. Ik heb de zin “falen bestaat niet’ er uit gehaald. Falen bestaat eigenlijk alleen en dat is als je opgeeft. Maar dat is een mooi onderwerp voor een volgende blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.