Ik heb een heel zwaar leven…

Ken je dat liedje van Brigitte Kaandorp? Persoonlijk vind ik haar bijzonder grappig en dit nummer brengt ze met zoveel humor dat je er wel om moet lachen. En toch is de tekst niet volledig uit de lucht gegrepen. Het is gebaseerd op een gevoel dat velen van ons kennen.

Het begint soms al ’s ochtends

Dat gevoel dat als je wekker gaat, je direct al tegen de dag op ziet. En dat je gedurende de dag bij het minste of geringste de tranen al op voelt komen. Je ziet nergens de lol van in en de positieve kant van ervaringen en dingen, is meestal niet het eerste dat in je opkomt. Je ervaart het leven als zwaar en negatief. En dat kost heel veel energie. Als dit soort gevoelens een of twee weken aanhouden, zou ik me geen zorgen maken. Vaak vind je zelf wel weer mogelijkheden om de zon weer te zien schijnen. En gaat je energieniveau weer omhoog. Maar als het langer aanhoud, is het handig om eens te gaan kijken wat je kan doen om hier uit te komen.

Ik zal je een paar tips geven:

Hou het klein
Zorg dat je de dingen die je meemaakt en als zwaar ervaart, klein houdt. Hou het bij die ene te nemen actie. Haal er niet van alles bij. Als je het als zwaar ervaart om je bed uit te komen, hou je aandacht dan alleen even bij het opstaan. Denk nog niet aan de volgende handelingen die je gaat ondernemen. Sta op en voel de vloer onder je voeten. Hoor de vogels fluiten en wees je bewust van wat je voelt. Ga douchen en voel het water langs je lijf glijden. Zie hoe je handen shampoo pakken en voel hoe je dit door je haar verdeelt. Ervaar zo alles wat je doet heel bewust. Je hoeft je nog helemaal niet bezig te houden met de volgende stap. Die komt namelijk  vanzelf.

FocusChange
Richt je aandacht op de dingen die goed gaan. Soms kunnen dit hele kleine dingen zijn. Er zijn van die handelingen en ervaringen die in jouw ogen zo gewoon zijn geworden dat je even anders moet denken om door te hebben dat er een hele positieve kant aan zit. Zoals het feit dat je je bed bent uitgekomen, je hebt doorgezet. De vogels die fluiten en die je vertellen dat de lente er weer aankomt. Er komt warm water uit de kraan en dat is zoveel beter dan koud water! En wat denk je  van deze blog? Iets of iemand heeft jou er op geattendeerd. Door het te lezen, heb je zomaar ineens gratis tips om je energieniveau omhoog te krijgen. Door deze manier van positief denken, krijg je vanzelf meer energie.

Dankbaar
En als je dan eenmaal ziet dat er veel dingen in je leven zijn die goed gaan, wees dan dankbaar. Als je jezelf toestaat om dankbaar te zijn voor elk ding of elke ervaring in je leven, gaat je energieniveau nog verder omhoog. Want doordat je dankbaar bent, word je nog bewuster van positieve dingen in je leven. Je vergroot als het ware dit goede gevoel.

Als je deze manier van denken gaat toepassen in je leven, ga je merken dat je weer energie gaat overhouden. Vind je het lastig om dit te doen? Vraag dan hulp. Dat kan natuurlijk aan mij, door op mijn blog te reageren of mij te bellen of te mailen. Maar het kan ook door deze tips met iemand anders te bespreken. En wellicht kan die ander je dan helpen. Je kunt elkaar bijvoorbeeld elke dag een sms’je sturen waarin je in ieder geval één ding zet dat goed gegaan is die dag. Maar misschien heb je nog wel een ander goed idee, waarmee je andere lezers weer kan helpen. Laat het weten, ik ben benieuwd!

Zo zorg je ervoor dat je jezelf niet herkent in het liedje van Brigitte!

Deel dit op:  [feather_share]

Volg mij op: [feather_follow]

Please follow and like us:

2 gedachten over “Ik heb een heel zwaar leven…

    1. Beste Bartlo, dit hoor ik vaker. En mijn vraag is dan ook altijd ‘Is negatief denken dan wel werkelijk?’ Iedereen is vrij om naar de werkelijkheid te kijken zoals hij of zij dat wil. Volgens mij wordt je daar niet toe gedwongen maar is dat een bewuste keuze. Wel interessant om te ontdekken wat je leven meer kleur geeft… Groet, Inge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.