Komt wel goed schatje

Wat zou het heerlijk zijn als een glaasje limonade alles op kon lossen. De realiteit is toch een klein beetje anders. En dus wil ik je wat vragen. Ben jij ook zo druk? Maar dender je toch stevig door. Geeft jouw lichaam ook aan dat jij jezelf eigenlijk teveel belast? Negeer jij de tekens zoals hoofdpijn, buikpijn, slecht slapen, niet kunnen concentreren en heb jij voortdurend een zenuwachtig gevoel. Word jij zonder een echte reden boos of barst jij in huilen uit? Dan val jij in de groep; ‘ik ben hard op weg naar een burn-out!”

Nog even door gaanstress
Troost jij jezelf met de gedachte dat het straks in de vakantie allemaal wel weer goed komt? Omdat je dan alle tijd hebt om te herstellen en bij te komen. Lekker naar buiten en in de zon. Boeken lezen, nieuwe ervaringen opdoen, andere steden ontdekken, bijzondere culturen opsnuiven en je bent er vast weer helemaal… Tja, dat is wel waar de meeste van ons vanuit gaan.

Zo werkt het niet
Helaas heb ik minder goed nieuws voor je. 2 à 3 Weken je aandacht op iets anders richten, is niet genoeg. Als je het hele jaar te druk bent geweest en je bent hierdoor over je grenzen heen gegaan, dan is een vakantie niet voldoende om volledig te herstellen. Na een maand werken ben je vaak al weer helemaal terug bij af. Dat heeft een oorzaak. Dat komt omdat je niet hebt gekeken waaróm je overbelast bent geraakt. Er even helemaal uit is natuurlijk erg goed voor een mens, laat ik daar wel duidelijk in zijn. Want natuurlijk helpt een vakantie wel om bij te slapen en om inspiratie op te doen. Maar het geeft je ook een goed excuus om niet te hoeven kijken naar het waarom.

Begin goed
Nu je toch aan het lezen bent, wil ik je een tip geven. Voorkom die burn-out in 2015 en ga voordat je op vakantie gaat eens ontdekken waarom je zo ver bent gegaan. Wat heeft er voor gezorgd dat je overbelast bent? Want als je daar achter komt, kan je op een hele andere manier op vakantie gaan. Je kan namelijk gaan beginnen om het op te lossen. Gebruik je de vakantie niet als afleiding maar als een goed begin om het een verandering aan te brengen in je leven. Dit helpt om de rest van de maanden van het jaar met veel positiviteit en energie aan te gaan.

Dus, stel jezelf de volgende vragen:

  • Van welke situaties/gebeurtenissen raak ik in de stress?
  • Hoe reageer ik daar altijd op?
  • Waar voel ik dat in mijn lichaam?
  • En wat zou het mij opleveren als ik daar anders mee om kon gaan?

Met name die laatste vraag is belangrijk. Want als je weet wat het je op gaat leveren, ben je ook in staat om te iets te gaan veranderen. Je weet waar je naar toe werkt.

Jullie kennen inmiddels mijn stelling:
Om een ander resultaat te krijgen, moet je iets doen wat je nog niet eerder gedaan hebt

Ik geef je een paar voorbeelden van hoe het ook kan:

Als je altijd stress krijgt als je in de file staat, is het misschien handig om te genieten van die tijd dat je even niets hoeft te doen. Doe even niets, gewoon omdat het kan.

Als jij elke dag moet overwerken om de hoeveelheid werk weg te krijgen. Is het hoog tijd dat je om hulp gaat vragen. Weet ook dat niemand op een overbelaste werknemer zit te wachten.

Krijg jij pijn in je buik als dingen niet lopen zoals jij van te voren gedacht had? Dan scheelt het een hoop tijd om van te voren eens nieuwsgierig te zijn naar hoe het afloopt in plaats van verwachtingen te hebben.

Je hebt maar een lijf,  dus is het handig om daar naar te luisteren.

Als je voelt dat je toch weer heel erg druk bent. Stop daar dan mee. Sta eens stil en word je even bewust van wat je doet. Geef jezelf de kans om ook na de vakantie langdurig goed in je vel te zitten.

Hulp nodig om jouw eigen mogelijkheden hiervoor te ontdekken ?

Laat hieronder een bericht achter, dan geef ik je een tip die op jou is afgestemd. Maar je kunt ook een afspraak maken zodat ik je persoonlijk kan helpen tijdens een eerste gratis gesprek.

[feather_share]

[feather_follow]

Please follow and like us:

Een gedachte over “Komt wel goed schatje

  1. Mooi stuk en zo herkenbaar! Het was voor mij te laat om het niet te ondergaan,.. Maar het is niet te laat om er van te leren en er een sterker mens van te worden !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.