Er op los kleuren

Even een momentje zomaar in de zon zitten. De zon op je huid voelen en de warmte tot in je botten laten stromen. Of je schoenen uit doen en met blote voeten door het frisse zeewater lopen. Een onverwachte ontmoeting met een bijzonder mens en het geven van een knuffel aan iemand waar je veel van houdt. Het zijn van die dingen die je leven kleur geven. Zomaar onverwacht genieten. Het zet je helemaal in het NU en het is heerlijk. Ik denk dat wij allemaal wel 20 van die momenten op een dag meemaken als het niet meer is. Alleen, heb je dat vaak niet door. Tijd dus dat wij ons daar bewust van gaan worden.

Mooie uitdaging
Laatst heb ik mij uit laten dagen op Facebook om elke dag 3 top-momenten van die dag te beschrijven. Nu was dit net in de periode dat het vliegtuig MH17 uit de lucht was geschoten dus ik voelde er meer voor om op te schrijven waar ik dankbaar voor was die dag. Van die kleine dingen die je dag kleuren en zelfs veranderen. Het werkte voor mij echt super goed want ondanks de schrik en het ongeloof kon ik ook nog mooie dingen zien. Zoals het saamhorige gevoel wat de overal naar boven kwam. Kijken naar waar je blij van wordt, is  goed voor je.  Zeker op een moment waarop je veel verdriet of zorgen hebt. Door heel bewust te kijken naar wat er allemaal goed gaat in je leven, zet je geluks-gevoel aan en maak je dit heerlijke gevoel steeds groter.

Besmettelijk
En wat minstens zo belangrijk is, is dat het besmettelijk is. Als jij loopt te stralen omdat je die zon of het verfrissende zeewater hebt gevoeld. Of nog denkt aan die ontmoeting en/of die knuffel (en ik kan nog even doorgaan hoor…), dan vinden anderen het prettig om naast je te staan. En dan willen ze weten waarom je zo blij bent. Hier worden wij toch graag mee besmet!

Laten wij het doorgeven
Door zelf te kijken naar alle mooie, goede en kleurrijke dingen om je heen, geef je ook kleur aan andermans leven. Jouw omgeving wordt zo ook kleurrijker. Iets wat in deze tijd van nare berichten erg prettig is. Vind je het lastig om die positieve dingen weer te zien?

Ik zal je wat tips geven.

  • Begin door stil te zijn. Zet je voeten op de grond, haal diep adem en kijk om je heen. Wat is het eerste mooie ding wat je ziet. Niet verder meer zoeken maar alleen kijken naar dat ene ding. Dat kan een wolk zijn of een foto maar natuurlijk ook een bloem. Kijk er naar en word je er volledig van bewust wat je er nou precies zo mooi aan vindt. En ontdek dan dat je mond stiekem een glimlach op je gezicht tovert 😉
  • Blijf nog even stil zitten met die voeten op de grond. Haal weer even diep adem en denk aan een persoon waar je heel veel van houdt. Zie hem of haar maar helemaal voor je en denk aan een moment dat jullie samen gelachen hebben. Doe maar net of je de film van dat moment nog een keer afspeelt. Voel maar weer even wat je toen voelde. Leuk hé!
  • En dan nog een leuke. Zoek een muzieknummer op waar je blij van wordt. Bijvoorbeeld dat ene nummer dat je doet herinneren aan die leuke vakantie. Of dat nummer dat je eindeloos draaide toe je helemaal verliefd werd op je partner. En wat dacht je van die heerlijke dansnummers waar je niet stil van kan zitten? Beweeg vooral lekker mee!

KleurenZo zie je dat je zelfs zonder een stap te verzetten jij er zelf voor kan zorgen dat je je weer goed voelt. Want dat is een kwestie van kiezen. Want juist in een periode van zorgen, is het belangrijk om te kiezen voor iets wat een goed gevoel geeft. Angst, woede en verdriet zijn slechte raadgevers. Dus zorg er voor dat je je goed voelt. Op die manier maak je steeds meer positieve keuzes voor jezelf.

En… omdat het kleur geven aan je leven zo besmettelijk is, wil ik heel graag besmet worden met nog meer goed-gevoel-zaken. Laat ze hieronder maar achter!

Over Inge Miltenburg-BoseBook faith-methode
Als faith-methode specialist help ik mensen die door een heftige ervaring het gevoel hebben zichzelf kwijt te zijn geraakt. Met mijn faith-methode geef ik deze mensen hun basis en vertrouwen terug. En wat daarbij komt is dat het ze sterker dan ooit maakt. Bestel hier mijn eBook en lees hoe en waarom ik dat doe.

Please follow and like us:

4 gedachten over “Er op los kleuren

  1. Als je je dochter weer ziet stralen na een lastige periode. De heerlijke geuren die je opsnuift tijdens een wandeling door het park. Gewoon zomaar een compliment krijgen en/of geven, etc.etc.etc.

  2. Als je iemand waar je zielsveel van houdt, na een lastige periode, weer ziet stralen.
    De heerlijke geuren opsnuiven tijdens een wandeling in het park.
    Een onverwacht compliment krijgen/geven, etc.etc.etc.

  3. Blij word ik van net gemaaid gras, de eerste lammetjes, de lente en de belofte van de zomer, op het terras zitten met een wit biertje, de zon in je gezicht en fijn gezelschap, een diepgaand gesprek met een vriendin waardoor ik me verbonden voel met haar, een nieuw kledingstuk, schoenen of tas scoren, een massage geven aan verdrietige client die vervolgens met een grote glimlach de deur uitgaat, kijken naar de foto van mijn vader en weten dat er van mij gehouden is, het hebben van halfzusjes die mijn leven nog wat meer kleur geven, weten dat je gedragen wordt in dit leven, weten dat je de kracht hebt om verdriet te dragen en dat je dit nooit alleen hoeft te doen, mijn lieve ouders, vriendschap, en ga zo maar door… Er is zoveel om dankbaar voor te zijn!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.