Stel je voor dat…

Fantaseren en dromen, wie wordt er niet blij van. Heerlijk is het om zomaar weg te glijden met je gedachten. Even met je hoofd in de wolken om daar die hele leuke baan te zien. Of dromen dat je op een waanzinnig mooi, subtropisch eiland zit en dat je in de verte die prins (of prinses) op het witte paard aan ziet komen. En om het nog wat gekker te maken, wat dacht er van om te kunnen vliegen als een vogel tussen de wolken…? Ik kan je vertellen dat het erg goed voor je is om je af en toe te laten gaan op die manier.

Jouw lichaam weet niet wat echt is en wat niet
Dus of je nou echt dat geweldige strand ziet of niet, in jouw hoofd komt er hetzelfde stofje vrij als dat je echt zou zien. Dit betekent dat je je heel goed gaat voelen. Simpel weg door te dromen over iets wat je graag wil. Ga er maar eens voor gaat zitten en maak het dan zo gedetailleerd mogelijk. Zet al je zintuigen in. Zie niet alleen het kristalheldere zeewater aan dat prachtige strand, maar voel ook hoe het water je afkoelt. Ruik de zilte zeelucht en proef het zout op je lippen. Als je dan ook nog hoort hoe de golven breken op het witte strand, dan is je plaatje heerlijk compleet. Voel wat je zou voelen als het allemaal echt zou zijn. En wat nog leuker is, jij kan het zo gek maken als je zelf wil. Het is tenslotte jouw droom!

Denk jij dat je geen fantasie hebt?
Toch is fantaseren iets wat iedereen regelmatig doet, alleen doen we het dan andersom en noemen we het piekeren. Piekeren is dus eigenlijk andersom fantaseren en het heeft dus óók effect op je lichaam. Maar dan het tegenovergestelde effect. Door te piekeren en je zorgen te maken over wat er zou kunnen gebeuren, gaat je lichaam een stofje aanmaken dat een ongemakkelijke en onrustig gevoel geeft. Als je dit niet stopt dan worden je gedachten eigenlijk alleen maar negatiever en jij steeds onrustiger. Je gaat er van wakker liggen en je gaat steeds meer bedenken wat er wel allemaal kan gebeuren. En dat terwijl piekeren net als fantaseren dezelfde onbekende uitkomst heeft. Je kan niet zeker weten wat er gaat gebeuren. Zolang je gedachten beginnen met ‘Stel dat…’, is het onzeker.

Fantasie maakt je leven leuker
Een positieve gedachte zorgt er voor dat je meer energie hebt en een negatieve gedachte maakt je moe en onrustig. En weet je, jij mag kiezen welke gedachte je toelaat. Want als je toch bezig bent met je iets voor te stellen, kan je je net zo goed iets leuks voorstellen. Een voorbeeld; stel, je bent je baan kwijt. Geen leuke realiteit. Dat is een feit. De truck is hoe je je gedachten daarna organiseert. Ga je dromen over die ene leuke nieuwe baan met een goed salaris en fijne collega’s of ga je dromen over geen werk en een hoop zorgen? Aan jou de keus! Eén ding is zeker, voorstellen dat je die ene leuke baan vindt, geeft je meer energie. En dat helpt bij het zoeken naar die leuke baan.

Vind je het lastig?Dreaming
Doe eens gek, probeer het eens. Fantaseer er maar op los. Hoe gekker hoe beter, want dan geef je je gedachten niet meer de kans om in te grijpen met het bekende ‘ja maar’. Dus vlieg door de lucht, struikel over een kabouter en wordt directeur van sprookjesland. En kom dan terug naar het NU. Ervaar zelf hoe goed jij je voelt. En dat helpt enorm om dat te doen wat nodig is en om de juiste keuze te maken!

Hulp nodig? Kom maar langs in mijn luchtkasteel, ik help je graag!

Over Inge Miltenburg-BoseBook faith-methode
Als faith-methode specialist help ik mensen die door een heftige ervaring het gevoel hebben zichzelf kwijt te zijn geraakt. Met mijn faith-methode geef ik deze mensen hun basis en vertrouwen terug. En wat daarbij komt is dat het ze sterker dan ooit maakt. Bestel hier mijn eBook en lees hoe en waarom ik dat doe.

[feather_share]

[feather_follow]

 

 

Please follow and like us:

Een gedachte over “Stel je voor dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.