Denken anno 2015

Er is veel te doen over het nieuwe denkeneinstein_creativity. Dit denken gaat via je hart. Nu hoor ik je al denken: “Is dit een nieuwe hype of is het iets wat ik serieus kan nemen.” Lees verder en bepaal het dan zelf. Toen ik hoorde over denken met je hart, ben ik hier meer over gaan lezen. Dit denken met je hart intrigeert mij namelijk enorm en ik wil mijn bevindingen hier over graag delen. Wat blijkt, het is helemaal niet nieuw! Het is iets wat men lang geleden al wist en toepaste. En als je de heren Tolle en Chopra moet geloven, is dit de weg naar geluk en wijsheid. Nu zeggen deze mannen wel meer waar ik mij erg in kan vinden, dus ik ben verder gaan ontdekken.

De kracht van het hart
Er is een nieuwe film uitgebracht die heel wat stof heeft doen opwaaien. In “The power of the heart” wordt beschreven hoe het hart werkt. In de film (en het boek) wordt verklaard dat dit orgaan niet alleen bloed door het lichaam pompt maar dat het ook een andere functie heeft. Het hart wéét namelijk. Het wéét wat goed is voor jou. Het wéét welke keuze het beste is. En ik durf te zeggen dat ik weet dat dit klopt.

In de film zijn er een aantal inspirerende mensen aan het woord die bewijzen dat luisteren naar je hart je veel oplevert. Ze vertellen hun verhaal. Maar er is meer bewijs. Uit onderzoek is gebleken dat het hart eerder op signalen reageert dan onze hersenen. En niet zomaar eerder, nee 4 seconden eerder! Je hart reageert dus al ruim voordat jouw hersenen zien en ervaren wat er gaat gebeuren. Ik was echt onder de indruk toen ik dat hoorde en zag. En toch voelt het heel herkenbaar.

Jij kent het ook al
Want wees eerlijk, we maken het allemaal af en toe mee. Hoe vaak gebeurt het niet dat je aan iemand denkt en dat die persoon belt? Of je komt hem of haar tegen? Hoe vaak maak jij mee dat je de juiste keuze maakt om iets te doen ‘omdat het goed voelt?’ Vaak noemen we dit ons onderbuik gevoel. Je zou het ook je onderbewustzijn of je intuïtie kunnen noemen. Vanaf nu kan je het dus je hart noemen.

Luister maar
Door naar je hart te luisteren, weet je wat te doen. Je hart zal namelijk altijd datgene kiezen dat jou dient. Iets wat jou verder helpt, wat goed voelt en waar je blij van wordt. Het hart weet welke weg je moet volgen om je doelen te bereiken. En nu blijkt dat het hart al reageert voordat je denken aan gaat, is het dan niet handig om naar je hart te luisteren? Die weet dus blijkbaar meer dan je hersenen. Bizar toch? Het hart weet meer. Het handelt vanuit weten en niet vanuit angst, boosheid, frustratie of ander soort belemmerde gedachten.

En nu verder?
Hoe ga je dit denken via je hart verder ontwikkelen. Want je kunt het zien als een soort spier. En spieren moet je trainen om ze goed sterk te krijgen. Dan kan je er nog meer op vertrouwen. Dus hoe ga je dan doen? Dat is eigenlijk heel eenvoudig. Is er een keuze die gemaakt dient te worden? Of heb je een vraag waar je antwoord op wil hebben? Doe dan eens het volgende:

  • Ga ergens rustig zitten waar je niet gestoord wordt en richt je aandacht op je ademhaling.
  • Haal diep adem en zorg er voor dat je longen naar beneden gaan. Duw je longen naar je tenen. En voel dat je ontspant.
  • Ga nu met de aandacht naar je hartstreek. Doe maar net of je adem door je hart gaat
  • En stel nu in gedachten de vraag en blijf met de aandacht bij je hart.
  • Je krijgt een antwoord. Soms duidelijk en soms heel zacht. Allebei is goed. En je weet in een fractie van een seconde wat de beste keus is. Het maakt je rustig of juist heel blij.
  • Gaan je gedachten daarna gelijk door met tegenwerkingen? Dat is normaal. Maar weet dat je eerste gevoel, via je hart ingegeven, klopt.

Doe dit regelmatig want het heeft wat oefening nodig om zo te denken. Wees vriendelijk voor jezelf en ontdek je nieuwe manier van denken. En onthoud dan, volg je hart want dat klopt.

Voor in 2015
Ik wil jullie graag het nieuwe jaar in sturen met deze gedachte van Albert Einstein: “The intuitive mind is a sacred gift and the rational mind is a faithful servant. We have created a society that honors the servant and has forgotten the gift.”

Luister vaker naar je hart en gebruik je hersenen voor de uitvoering van hetgeen je hart je influistert. Het maakt je leven een stuk rijker.

Ik wens jullie een heel inspirerend, energiek, gezond en liefdevol 2015 toe.

PS: Heb je liever persoonlijk advies en/of begeleiding van mij? Laat hier een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Over Inge Miltenburg-BoseBook faith-methode
Als faith-methode specialist help ik mensen die door een heftige ervaring het gevoel hebben zichzelf kwijt te zijn geraakt. Met mijn faith-methode geef ik deze mensen hun basis en vertrouwen terug. En wat daarbij komt is dat het ze sterker dan ooit maakt. Bestel hier mijn eBook en lees hoe en waarom ik dat doe.

Please follow and like us:

Een gedachte over “Denken anno 2015

  1. mooi stukje, Inge! Nu ik ziek ben ook de rust het even te lezen. Wil wat minder ‘doen’ (hoofd) en meer ‘voelen’, rust en leegte, innerlijke verbondenheid. Ben soms zo aan het rennen. Breekt me elke keer weer op eind van het jaar! Liefs, je zus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.