Wacht jij al lang?

Afgelopen week kreeg ik een linkje doorgestuurd van een cliënt van mij. What are you waiting for van Nickelback. Ik geef het eerlijk toe, het is redelijk stevige muziek maar daar ging het niet om. De tekst, die in de clip uitgeschreven wordt, had haar geraakt. En ik moet eerlijk toegeven de tekst kwam ook bij mij binnen en riep herinneringen op.

Vroeger had ik zelf ook allerlei excuses om maar niet mijn hart te volgen. Om mijn leven maar te laten zoals het was. Omdat het nog niet het juiste moment was. Of omdat het te moeilijk was en natuurlijk omdat het te veel geld zou gaan kosten. Ondertussen mopperde en klaagde ik over de mensen en situaties die mij dat aandeden. Was vaak moe en regelmatig verkouden. Ik voelde mij niet lekker en zocht de oplossing bij iedereen en overal. En uiteindelijk werd het mij duidelijk. Er was één boosdoener en dat was ik zelf! Ik kon dit alleen zelf veranderen.

Ik ben gestopt met wachten oWhat-you-waiting-ehp het juiste moment om stappen te ondernemen en ben begonnen met het volgen van mijn hart. Want er is namelijk maar één goed moment om te beginnen aan de reis naar je hart en dat is NU. Dus mijn vraag aan jou is, waar wacht jij op? Als je wil dat je leven er anders uit gaat zien, kan je daar toch ook gelijk mee beginnen? En daarvoor hoef je helemaal geen radicale stappen te ondernemen. Het kan ook één kleine stap zijn die gevolgd wordt door de volgende kleine stap.

Het is wel handig om je er bewust van te worden dat jij dus degene bent die zich tegen laat houden. Jij ben degene die voelt dat het eigenlijk anders moet en dat kan niemand anders voor je doen. Het is jouw leven en jij bent daar verantwoordelijk voor. Nu hoor ik je denken: “Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, niet iedereen heeft de mogelijkheid om voor zichzelf te kiezen. Want wat als je ziek bent, of een ziek kind hebt? Of dat je financieel zo krap zit, dat er geen ruimte is om bijvoorbeeld een cursus te volgen?” Tja, dan is het  handig om met kleine stapjes te beginnen. Maar je hoeft je daar niet door te laten tegenhouden, stapjes kan je altijd nemen. Je kan het natuurlijk ook niet doen, maar weet dan dat je situatie niet zal veranderen. Je zal hetzelfde resultaat houden.

En om je te helpen, heb ik wat tips op geschreven over hoe je kan gaan beginnen met de stapjes:

  1. Accepteer dat jij degene bent die verantwoordelijk is voor je eigen leven. Ga voor de spiegel staan en word je bewust van het feit dat jij degene bent die de verandering aan zal moeten gaan. Wees je er van bewust dat er maar één iemand is door wie jij je tegen kan laten houden, en dat ben jezelf. Dat betekent dus ook dat jij jezelf in beweging kan krijgen!
  2. Kies als eerste voor gedachten waar je blij van wordt. Kies voor een positief bestaan en kijk naar alle mogelijkheden die er zijn. Ook als je beperkt wordt door geld of gezondheid. Als je kies voor een blije gedachten, geeft dat gezonde energie en je trekt bijzondere mensen en dingen aan. Laat je daar door verrassen!
  3. Ga op zoek naar jouw mogelijkheden. Gooi al je excuses overboord en begin. Sta geen enkel excuus van jezelf toe. Wil je iets leren en heb je geen geld? Kijk op youtube en laat je inspireren door bijzonder filmpjes. Heb je een ziek kind? Vraag hulp en neem even tijd voor jezelf. Hoe fijn is het dan voor je kind als het ziet dat jij blij bent. Ben je zelf ziek? Onderzoek de dingen die je wél kan in plaats van niet kan. Verbaas jezelf! Maar gun jezelf vooral de kans!
  4. Weest trots op jezelf als je bent begonnen met de eerste stap. Wees dankbaar voor je wilskracht en doorzettingsvermogen.
  5. Vier je succes. Ook de hele kleine!

Dus doe het NU. Niet morgen of gisteren, maar nu. Kies voor jou! En stel nou dat vandaag de beste dag is om te beginnen aan iets wat je zo graag wil doen… En geloof mij, vandaag IS de beste dag!

PS: Wil je graag persoonlijk advies en/of begeleiding van mij? Laat dan hier een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Over Inge Miltenburg-BoseBook faith-methode
Als faith-methode specialist help ik mensen die door een heftige ervaring het gevoel hebben zichzelf kwijt te zijn geraakt. Met mijn faith-methode geef ik deze mensen hun basis en vertrouwen terug. En wat daarbij komt is dat het ze sterker dan ooit maakt. Bestel hier mijn eBook en lees hoe en waarom ik dat doe.

 

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.