Deel je muziek

WayneDyerEr is een prachtige, inspirerende man overgegaan. Wat zullen ze blij zijn met hem aan de andere kant. En wij hier aan deze kant, hebben nog heel veel prachtige woorden en boeken van hem om uit te kunnen leren. Wayne Dyer is voor mij een geweldige inspiratie geweest. En dat is hij nog steeds. Toen ik zijn boek ‘Stop! Geen excuses meer!’ las, viel het ene na het andere kwartje. Langzaam maar zeker begon ik te begrijpen wat de kracht van gedachten eigenlijk is. En hoe goed een mens ertoe in staat is om zichzelf met deze gedachten tegen te houden.

Zo kunnen wij namelijk voor heel veel zaken een excuus bedenken om iets niet te doen. En vaak hebben we het niet eens meer door dat we het doen! Ik zal een voorbeeld geven. Enige tijd geleden had ik een vrouw van middelbare leeftijd in de stoel tegenover mij zitten. Ze kwam bij mij omdat ze erg onzeker was en dat maakte haar angstig en moe. Nu bestaat een eerste gesprek bij mij altijd uit een aantal standaard vragen zoals: ‘hoe lang speelt dit al?’ en ‘wanneer wordt het erger?’ en natuurlijk ‘waarmee kan ik je helpen?’

Maar bij deze dame kwam ik daar niet aan toe. Ze stak gelijk van wal. Met tranen in haar ogen begon ze te vertellen over haar drukke bestaan en over de financiële druk die ze had. Ze wilde eigenlijk heel graag met haar passie haar geld gaan verdienen. Ze was (en is) namelijk een ontzettend goede kindercoach maar deed dat nu alleen op de woensdagmiddag, als de kinderen vrij waren van school. Verder werkte ze 32 uur in het ziekenhuis op de administratie zodat ze een vast inkomen had.

Ongemerkt kwamen er excuses omdat ze nog onzeker was.  Voor haar coaching wilde ze niet te veel geld vragen want dan zouden de ouders hun kinderen misschien niet meer laten komen omdat het te duur was. Dus haar tarief verhogen zodat ze minder financiële druk had, vond ze geen optie. Ze was bang om ze te verliezen. En als ze meer uren aan coaching wilde besteden, dan moest ze minder uren in het ziekenhuis gaan maken. Dit zou betekenen dat haar vaste inkomen naar beneden zou gaan. En ook dat was ook geen optie. Ze wilde namelijk ook niet financieel ondersteund worden door haar partner, die dat overigens graag wilde doen. ‘Ik ben onafhankelijk en dat wil ik zo houden’, zei ze stellig. En zo was in haar ogen een onmogelijke zaak om het werk te gaan doen waar ze zo gelukkig van werd.

Op dat moment zag ze geen enkele mogelijkheid om haar situatie te veranderen. En wat er ook nog bij kwam was dat als ik mogelijkheden aandroeg, zij ze direct omdraaide in onmogelijkheden. Ik moet toegeven, zij was er heel erg goed in om excuses te vinden om niet haar hart te kunnen volgen!

Dus had ik een andere aanpak nodig. Want als je zo gepassioneerd bent, is het zonde om dat niet te in te zetten voor anderen vind ik altijd. Dus ik vertelde haar voorzichtig dat ik het eigenlijk niet vond kunnen wat ze deed. Zij had dus het vermogen en de kennis om kinderen te helpen en ze verzon van alles om het niet te doen. Want dat is wat er gebeurde. Ze hield haar ogenschijnlijk lastige situatie zelf in stand omdat het haar zekerheid gaf. Ze deed dit immers al jaren zo. Daarom pakte ze niet haar talent met beide handen beet om vervolgens kinderen daarmee te gaan helpen. Met als gevolg dat er een heleboel kinderen niet door haar geholpen werden.  En zelf kreeg zij klachten en haar eigen onzekerheid groeide.

Ze keek mij wat meewarig aan. ‘Ja,’ zei ik: ‘Jij heb een talent gekregen en vervolgens benut je het niet volledig…’ Haar ogen werden glazig en er was volledige verwarring. En omdat ik weet dat verwarring een ingang geeft tot inzicht, ging ik nog even door. ‘Er zijn zoveel kinderen in dit land die extra begeleiding nodig hebben en jij kan het ze bieden. Maar jij luistert naar je eigen excuses om niet naar mogelijkheden te kijken. Want mogelijkheden zijn er zat!’ Ze kwam weer in het hier en nu en zei tegen mij. Ach Inge, was het maar zo makkelijk… en ze begon te vertellen dat ze toch niet meer kon vragen voor haar coaching. Let wel, haar uurtarief lag op € 35,- voor een sessie van soms meer dan 1,5 uur!! Wat natuurlijk een bizar laag bedrag was.

Dus ik zei tegen haar: ‘Als je iets waardevols hebt, mag je er ook waarde voor vragen. Die waarde helpt jou om minder uren te draaien in het ziekenhuis. Zo heb je dus meer uren over voor meer kinderen. Sterker nog, dan zou je zelfs tegen ouders kunnen zeggen die in de bijstand zitten dat je hun kind, gratis wilt helpen. Zodat dat kind uit die situatie kan komen en meer mogelijkheden krijgt dan dat de ouders misschien ooit hebben gehad. En dat is onbetaalbaar! Dus… ik zie alleen maar mogelijkheden.’ Het kwartje viel bij de vrouw tegenover mij.

Door anders te kijken naar wat je hart je ingeeft, ga je meer mogelijkheden zien. Wees dankbaar voor je talent en laat je onzekerheid en excuses je niet tegenhouden om te doen wat goed is. Niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen.

De omschakeling heeft nog even tijd nodig maar ik weet zeker dat ze ervoor gaat kiezen om datgene te doen waarvoor ze hier op aarde gekomen is. En dat zal haar en heel veel kinderen gelukkig maken.

En om met de woorden van Wayne te eindigen: Don’t die with your music still inside!

PS: Wil je graag persoonlijk advies en/of begeleiding van mij? Laat dan hier een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je liever meer tips van mij? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief en ik informeer je geheel vrijblijvend over hoe je allerlei zaken positief kan bekijken. Klik hier en laat je gegevens achter!

Over Inge Miltenburg-BoseBook faith-methode
Als faith-methode specialist help ik mensen die door een heftige ervaring het gevoel hebben zichzelf kwijt te zijn geraakt. Met mijn faith-methode geef ik deze mensen hun basis en vertrouwen terug. En wat daarbij komt is dat het ze sterker dan ooit maakt. Bestel hier mijn eBook en lees hoe en waarom ik dat doe.

Please follow and like us:

Een gedachte over “Deel je muziek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.