Een aardige, energieke man van begin 50. Het was na 17.00 uur en we hadden beiden een goed glas wijn in de hand. We spraken over keuzes maken.

We wisselden ons verhaal uit en ik raakte hem toen ik zei dat het mijn overtuiging is dat alles in het leven gebeurt met een reden. En dat, hoe lastig het soms ook is, je altijd de keuze hebt hoe je ermee omgaat.

‘Er zijn van die gebeurtenissen die ervoor zorgen dat je volledig uit het lood bent geslagen. En dat zorgt ervoor dat je je verdrietig, boos maar vooral onzeker gaat voelen. Er zijn dan grofweg 3 opties die je kunt kiezen.’ En ik somde ze voor hem op:

Ga je in de hoek zitten huilen?

Doe je net of het niet gebeurd is?

Of ga je kijken wat je ervan kunt leren?

Uit ervaring weet ik dat de meeste mensen alle drie de opties ter hand nemen. Maar al snel komen ze erachter dat ze dat niet verder helpt. En dan gaan ze vaak heel bewust kiezen. Met een beetje geluk kiezen ze voor het laatste,’ vertelde ik hem. ‘Mensen die ondanks hun heftige ervaring of periode in hun leven, hun leven koste wat koste weer glans willen geven. Dat zijn mensen die dus bewust kiezen om er sterker uit te komen. Maar het is wel vaak zo dat deze mensen niet weten hoe ze dat moeten doen.’ De man keek mij doordringend aan en zei:’Jij weet zeker wat ze dat kunnen doen?’ Ik schrok even omdat ik niet direct doorhad wat hij bedoelde.

Maar hij ging verder: ‘Sinds mijn vrouw bij mij weg is, heb ik ook gekozen. Gekozen om te gaan leven zoals ik nog nooit eerder gedaan heb. Daar had ik wel even wat voor nodig hoor. Want ik had mijn leven vooral op mijn vrouw ingericht. Ik heb altijd rekening met mijn vrouw gehouden. Wat zij wilde en nodig had. Ik hield zoveel van haar dat ik het helemaal niet erg vond om mijzelf een beetje weg te cijferen. Maar toen zij vertelde dat ze verliefd was geworden op iemand anders, stortte ik in. Ik werd ontzettend boos en ik nam het haar heel erg kwalijk. Het was volledig haar schuld. Ik had toch niets fout gedaan? Sterker nog: ik had haar alles gegeven wat ze nodig had. Ik was dan ook echt intens verdrietig en voelde mij volledig slachtoffer.’

‘Totdat mijn beste vriend op een avond  langskwam en mij vertelde dat ik op moest staan. En dat ik in moest gaan zien dat ik ook een aandeel hier in had. Eigenlijk is hij net zo iemand als jij,’ zei hij lachend. ‘Mijn vriend vertelde mij namelijk dat door mijzelf weg te cijferen, er dus voor mijn vrouw niemand meer overbleef om van te houden. Ik was tenslotte weg.’ Er viel een stilte. De stilte benadrukte dat de man toen het inzicht had gekregen wat hij had gedaan. Hij was in gaan zien dat hij iets anders moest gaan doen en dat hij dus iets te leren had.

Hij vertelde mij dat hij besloten had om het roer volledig om te gooien. Maar dat hij dus werkelijk geen idee had hoe hij dat moest doen. Ik heb hem uitgenodigd bij mij in de praktijk en na de eerste intake hebben we besloten samen aan het werk te gaan. Uiteraard middels de Faith-methode heb ik hem laten zien en voelen wie hij is. Wat zijn verlangens en dromen zijn. Maar we zijn begonnen om de pijn die hij voelde, los te laten. Dat is het eerste wat nodig is om verder te komen.

Toen we afscheid namen zei hij tegen mij: ‘Eigenlijk Inge, is mijn scheiding een cadeautje geworden. Ik heb dat nooit zo kunnen zien maar het is echt waar. Als dit mij niet was overkomen, was ik gewoon zo doorgegaan. Mijn huwelijk was mijn veiligheid en door de focus op mijn vrouw te houden, hoefde ik niet naar mijzelf te kijken. Nu moest ik wel. En ondanks het feit dat ik het super spannend vond, heb ik het wel gedaan. Ik heb mijn pad gevonden en dat voelt vele male beter dan het leven wat ik hiervoor had. Wat ben ik blij dat ik ooit naar die netwerkbijeenkomst ben gegaan zeg!’ En we sloten af met een dikke knuffel.

En zo zie je maar, alles gebeurt met een reden.

PS Mocht het zo zijn dat je naar aanleiding van het bovenstaande graag persoonlijk door mij begeleid wilt worden, dan kan dat.  Stuur een mail naar: inge@zielsdesign.nl en dan hoor je zo snel mogelijk van mij. En je kunt natuurlijk onderaan deze blog een reactie achterlaten. Ook hier reageer ik persoonlijk op.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[vc_row][vc_column
width=”2/3″][vc_column_text]

Over Inge Miltenburg-Bos

Als Faith-methode specialist begeleid ik mensen die door
een heftige periode in hun leven het gevoel hebben zichzelf kwijt te zijn
geraakt. Middels mijn Faith-methode krijgen deze mensen
hun basis en vertrouwen terug. En wat daarbij komt is dat het ze sterker dan
ooit maakt. Bestel hier mijn eBook en lees hoe en waarom ik dat
doe.[gravityform id=”4″ title=”false”
description=”false”]
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column
width=”1/3″][vc_column_text]GRATIS eBook faith-methode

GRATIS
eBook Faith-methode

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *