Het leven weer kunnen leven zoals je dat zelf graag wilt. Ja, dat klinkt goed zeg. Dat willen we allemaal natuurlijk.

Maar wat als je een trauma hebt?
Wat doe je als je verstand zegt dat er niets aan de hand is, maar je lichaam heel anders reageert? En hoe stop je de nachtmerries die je hebt na een trauma?

Wat dat kan trauma met je doen. Je weet dat je veilig bent, maar je gevoel zegt wat anders. Je weet dat wat er in het verleden is gebeurd voorbij is. Maar de angst zit onder je huid. Je krijgt het niet weg en het beperkt je.

Je schrikt van onverwachte geluiden. En steeds kom je in aanraking met geuren en personen die je doen denken aan dat ene moment. Dan kan je erover blijven praten en positief denken, maar dat is dan niet genoeg.

Een verhaal uit de praktijk:

Bij mij kwam een jonge man. Een paar maanden geleden was er een tegenligger zijn weghelft opgeschoten en frontaal op zijn auto in gereden. Zijn 5-jarige dochtertje zat achterin. De jonge man hoort haar nog gillen. Hij vertelt gedetailleerd over de paar minuten waarin zijn wereld veranderde. Elke dag ziet hij de auto die in slow motion op hem afkomt. Hij ziet hoe zijn motorkap opvouwt en hij hoort de doffe klap waarmee de airbag in werking gaat. Het geluid van zijn gillende dochtertje overstemt alles.

Hij is zich bewust van het feit dat ze allebei een engeltje op hun schouder hebben gehad, maar toch blijft de angst. De angst dat er nog iets gaat gebeuren. De alles verzengende gedachte dat hij zijn meisje kan verliezen houdt hem ’s nachts wakker. Hij snapt best dat statistisch gezien de kans op nog zo’n heftig ongeluk erg klein is. Maar toch blijft hij fysiek heftig reageren op het moment dat hij een kind hoort gillen of er ergens een deur dichtslaat.

Inmiddels is hij moe, half overspannen, lusteloos, heeft depressieve gevoelens en zit al twee weken thuis op de bank.

Na 3 EMDR-sessies, zit er een andere man tegenover mij. Bijna onherkenbaar. Met een sparkle in zijn ogen vertelt hij over zijn nieuwe auto en dat hij met zijn dochtertje in Julianadorp is geweest. Zijn werk heeft hij weer bijna volledig kunnen hervatten en hij slaapt weer goed.

Het ongeluk is nog steeds geen goed verhaal. Het blijft een slechte film, maar hij heeft niet meer elke dag het gevoel dat hij onderdeel is van die slechte film. Hij leeft zijn leven weer zoals hij dat graag wil.

Is het magie? Misschien een beetje, maar wetenschappelijk onderzoek heeft al zo vaak aangetoond dat EMDR bewezen effectief is, dat we rustig kunnen stellen dat het werkt.

Dus om de cirkel rond te maken. Ja, het is mogelijk om je leven te leven zoals jij dat graag wilt. Daar kun je verstandelijk voor kiezen. Maar als een ervaring heel diep vast zit in dat hoofd, gaat het een eigen leven leiden. Dan is er eerst iets anders nodig dan een goed gesprek en positieve mindset. Dat komt daarna. Maar eerst moet ‘de rommel eruit’, zeg ik altijd. En dat is precies wat EMDR doet.

Het maakt dat jij weer de regie hebt over je eigen leven

Wil jij ook die regie weer hebben? Stuur mij een mail en dan maken we een afspraak voor een intake. Of kijk op de site voor meer informatie:  zielsdesign.nl/emdr/

GRATIS eBook faith-methode

Over Inge Miltenburg-Bos

Als Faith-methode specialist begeleid ik mensen die door een heftige periode in hun leven het gevoel hebben zichzelf kwijt te zijn geraakt. Naast EMDR krijgen deze mensen middels mijn Faith-methode hun basis en vertrouwen terug. En wat daarbij komt, is dat het ze sterker dan ooit maakt. Bestel hier mijn eBook en lees hoe en waarom ik dat doe.[gravityform id=”4″ title=”false” description=”false”][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

GRATIS eBook Faith-methode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *