De Faith-methode

De Faith-methode geeft houvast als je je vertrouwen bent verloren of sowieso erg onzeker bent. Het bestaat uit 5 elementen die elkaar versterken. Dit maakt het enorm krachtig. Door deze elementen toe te passen in je leven, groeit het vertrouwen in jezelf en in het leven. Want als je, al dan niet onverwacht, te maken hebt met een heftige ervaring of periode in je leven, kan dat een aantal nare klachten geven. Heb jij, of iemand die je kent, te maken met:

  • Verlies van vertrouwen door overlijden van een dierbare
  • Verlies van een relatie en hierdoor beschadigd zelfvertrouwen
  • Verlies van jezelf door een burn-out en hierdoor ook te kampen met weinig zelfvertrouwen
  • Laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen

Lees dan nog even verder….

Waarom is de Faith-methode zo krachtig?

De vijf verschillend stappen van de Faith-methode versterken elkaar. Ze helpen je door een heftige en onzekere periode heen op het moment dat je leven er, al dan niet onverwachts, anders uit is gaan zien. De Faith-methode is als een soort gereedschapskist. Er zit genoeg in om alles te kunnen herstellen en om weer te gaan vertrouwen. Het lost je angsten op, in welke fase je ook zit!  Helpt je om jezelf opnieuw of misschien wel voor het eerst, echt te leren kennen. Het dat maakt je sterker van ooit!

Wat maakt de Faith-methode zo bijzonder? 

Na jaren van luisteren, vragen, leren, lezen en (zelf)ervaren heb ik veel kennis op gedaan. En ik wist al wat het effect is,  wanner je mensen het inzicht geeft dat een andere manier van denken je energie verhoogt en je hart laat huppelen. Door alles wat ik al wist te verdelen in 5 stappen, merkte ik dat je bij wijze van spreke elke dag weer iets anders kan toepassen om weer te gaan vertrouwen. Je kan jezelf als het ware elke dag iets geven wat helpt op dat moment. En op die manier kan je ook je eigen proces volgen. Los van alle goede adviezen van anderen, maar jij zal het toch zelf moeten doen. Jij bent de enige die kan voelen wat jij voelt en dus wat je echt nodig hebt.

Ik help je daarmee door je de principes van de Faith-methode uit te leggen. En daar kan je zelf mee aan de slag. Doordat je dat zelf kan, ga je weer vertrouwen. Vertrouwen op jezelf. Dat je weer kan zien en ervaren dat er met name veel goede dingen in je leven gebeuren. Dat alles wat je meemaakt, je de mogelijkheid geeft om te groeien.

Keuzes maken
Negatieve ervaringen kunnen ervoor zorgen dat je in de put blijft zitten en daar niet meer uitkomt. Wellicht heb jij iets ervaren wat jouw kijk op de wereld heeft veranderd. Misschien ben je je baan kwijtgeraakt, heb je een burn-out gehad of ben je net als ik iemand waarvan je veel hield, verloren. Ik geef je de kans om weer voor jezelf te kiezen. En dat betekent ook dat je de pijn van het verlies moet gaan voelen.

Wat dat helpt om verder te kunnen gaan. Als je net doet of de pijn er niet is, blijft het altijd bestaan. Dus wees bereid om los te gaan laten. Pas dan kan je verder. Weet, dat als jij je eigen proces kan volgen je vele male krachtiger hier uit komt. Echt, ik weet hoe jij je voelt.

Hoe is het ontstaan

De Faith-methode is ontstaan na een voor mij heftige en traumatische ervaring. In mijn zoektocht naar handvatten om hiermee om te kunnen gaan ben ik al mijn kennis en kunde gaan bundelen om mijn eigen leven weer in de hand te krijgen. Ik zal je kort vertellen wat er gebeurde.

Mijn hele leven zag er ineens anders uit. Mijn mooie, lieve broer was namelijk uit het leven gestapt. En ik snapte er helemaal niets van. Het maakte mij enorm onzeker en uiteraard intens verdrietig. Door zijn keuze stond ook mijn leven stil. En dat op een moment, dat ik juist de wereld wilde gaan veroveren. Nergens kon ik de juiste handvatten vinden die mij hielpen om enerzijds door dit heftige rouwproces te kunnen gaan en anderzijds ook mijn praktijk op te kunnen bouwen.

Dus ben ik zelf die handvatten maar gaan maken. Als eerste wilde ik mijn zelfvertrouwen terug. Want ik wist dat als ik dat weer had, dan kon ik verder. Dit soort ervaringen maakt namelijk dat je zelfvertrouwen weg is omdat de hele wereld er anders uit ziet. Niets is meer wat het lijkt. En de angst voor een volgend drama ligt ineens op de loer. Geen prettig gevoel kan ik je vertellen. En zo ben ik gaan zoeken, schrijven en vooral gaan voelen wat werkte. Daarnaast kon ik dit toepassen op de cliënten die ik had en ook bij hun zag ik snel mooie resultaten.

De handvatten kon ik gelijk toepassen. Want 5 maanden na het overlijden van mijn broer, werd bij mijn vader een hersentumor ontdekt. En binnen een jaar moesten wij ook van hem afscheid nemen. Gelukkig konden we afscheid nemen en heb ik zijn laatste maanden ook als heel bijzonder kunnen ervaren. Mijn kersverse Faith-methode heeft mij daarmee geholpen.  Want Faith helpt ook als je midden in een heftige periode zit, zeker als je weet dat die periode nog even aanhoudt. Het gegeven dat Faith je helpt, maakt dat mijn vertrouwen in de stappen dan ook 100% is.

Zo ontstond de Faith-methode. Geen mooi verhaal dus, maar wel enorm effectief bij het los kunnen laten van pijn en onzekerheid. De zelfdoding van mijn broer heeft mijn leven veranderd.  Het heeft ervoor gezorgd dat ik mijn eigen leven nu meer dan ooit met beide handen beetpak. Ik wil er alles uithalen wat er in zit. En het heeft mij een krachtige methode opgeleverd die mij de mogelijkheden heeft gegeven om dat te doen.

Natuurlijk zou ik er alles voor over hebben om deze heftige ervaring niet te hebben en om nog van alles te kunnen delen met mijn broer.  Maar dat is geen optie. Maar ik kan het wel delen met de mensen die ook door een heftige en onzekere periode gaan in hun leven. Door mijn les met anderen te delen, kan ik anderen helpen. Het helpen van anderen was altijd al mijn passie, maar met de inzet van mijn Faith-methode, kan ik nog veel meer betekenen.

Wil je meer weten? 

In mijn boek “Sterker door tegenslag” vertel ik hoe de Faith-methode is ontstaan. Kijk hier als je het wilt bestellen.

Hoe zit het met jou
Misschien heeft een negatieve ervaring je angstig gemaakt. Weet dat door de angst die ontstaan is los te laten, jij jezelf de kans geeft om te groeien. Zo kun je stapjes gaan nemen om weer meer de controle over je leven terug te krijgen. En ontdek je dat je nog steeds kan vertrouwen op jezelf! En dat er dus nieuwe mogelijkheden zijn ontstaan.

Het is fijn om handvatten te krijgen bij het maken van keuzes. En om te horen dat alles wat je ervaart, normaal is. Het is fijn om support te krijgen tijdens jouw proces. Om  handvatten te krijgen die je zelf toe kan passen zodat je jezelf helpt. Hierdoor groeit je zelfvertrouwen Je hoeft het ook niet allemaal alleen te doen. Soms weet je het even niet meer, maar door de 5 stappen van mijn methode te volgen, kan je weer verder. Help jezelf om je eigen proces te volgen.

Wat houdt de Faith-methode in:

F voor feel (voelen)
A voor attention (aandacht)
I voor inspiration (inspiratie)
T voor time (tijd)
H voor heal (herstel)

Feel

Voelen wat er werkelijk is, niet meer en niet minder. Vastpakken en loslaten. Zo creëer je ruimte voor nieuwe en positieve energie. Dit is een zeer effectieve manier om onzekerheid op te lossen.

Attention

Aandacht geven aan datgene wat belangrijk voor je is. Alles wat je aandacht geeft, groeit. Dus leg de focus op de dingen die je wél wilt. Zo neem je jezelf weer serieus.

Inspiration

Laat je weer eens inspireren! Stel, alles is mogelijk. Wat zou jij dan doen? Wees creatief, ook dit een bewezen techniek om weer te gaan vertrouwen op jezelf.

Time

Tijd is maar één keer uit te geven. Dus leef in het NU, heel bewust. Zet je zintuigen zo op scherp en ontdek het wonder van het leven. Door mindful te gaan leven, krijg je meer rust.

Heal

Herstel van je verwonding. Vertroetel jezelf alsof je je eigen beste vriend of vriendin bent. Je lijf verteld je wat je nodig hebt om je leven weer op te pakken. En het verteld je in welk tempo je dat kan doen.

Dit is de korte versie van mijn Faith-methode. Wil meer weten? Mail of bel, ik geef je graag meer informatie.

Wil je aan de slag met deze mooie methode? Ik bied je verschillende mogelijkheden:

eBook faith-methode

Over Inge Miltenburg-Bos
Als Faith-methode specialist help ik mensen die door een heftige periode in hun leven het gevoel hebben zichzelf kwijt te zijn geraakt. Met mijn Faith-methode geef ik deze mensen hun basis en vertrouwen terug. En wat daarbij komt, is dat het ze sterker maakt dan ooit. Bestel hier mijn eBook en lees hoe en waarom ik dat doe.

15 gedachten over “De Faith-methode

  1. Pingback: Heb jij compassie
  2. Pingback: De tegenbeweging
  3. Hoi dit lijkt me een hele goede manier , om weer uit de put te kunnen komen . Ik heb ontzettend veel meegemaakt , en ben daardoor heel mijn zelfvertrouwen kwijt geraakt . Dit duurt al enkele jaren , maar er zijn dikwijls zoveel kosten aan verbonden , aan deze cursussen dat ik die helaas niet kan betalen . Misschien geb ik al iets aan je e-book heb het gedownload en ga het zeker proberen dank je hartelijk , groet van Anita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.