Voor wie:

EMDR is een bewezen methode die werkt voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een heftige ervaring. Te denken valt aan geweld, een ongeluk of een andere ervaring die maar op je netvlies blijft staan. 

Waarom:

EMDR werd meer dan 25 jaar geleden voor het eerst beschreven door de Amerikaans psychologe Francine Shapiro. In de jaren daarna werd dit verder uitgewerkt en ontwikkeld tot een volwaardige en effectieve therapeutische methode. EMDR biedt met name een oplossing als er geen normale verwerking van een heftige ervaring plaatsvind. Of als er meerdere ervaringen zijn, die ervoor zorgen dat angsten blijven.

Een trauma brengt vaak heftige emoties met zich mee. De herinneringen zijn vaak levendig en je lichaam reageert heftig op deze beelden. Deze herinneringen komen telkens weer terug als je  in situatie komt die lijkt de gebeurtenis van toen. Zo kan later een geluid dat je hoort, een geur die je ruikt of een beeld dat je ziet de beelden en de gevoelens aan die gebeurtenis weer helemaal terug brengen. Inclusief alle lichamelijke reacties van toen.

Wat levert EMDR op:

  • Rust
  • Ruimte
  • Verwerking
  • Je kunt weer verder met je leven

Sinds 2018 mag ik mijzelf EMDR Master Practitioner noemen. Door deze mooie en krachtige methodiek aan te kunnen bieden, gaan mijn clienten nog sneller opgelucht weer verder met hun leven.

Want dat is altijd het doel. Het leven weer kunnen leven zoals je dat zelf graag wil.

Meer weten? Ik ben aangesloten bij de Samenwerkende EMDR-therapeuten van Nederland. Op hun site vind je nog meer informatie

Wil je een kennismakingsgesprek om te kijken of EMDR wat voor jou is? Laat dan hieronder je gegevens achter.