Vrouw (38)
Hoop doet leven…
Veel heb ik meegemaakt in mijn leven, veel verdriet en pijn. Kind van gescheiden ouders, verlies van een ouder, vele dierbaren verloren, moord, kanker, gepest, (geestelijk)mishandeld, aangerand en bedrogen. De gevolgen; zware depressies, lichamelijke klachten en het leven niet meer zien zitten. Iets teveel voor 1 mensenleven zeg ik weleens, maar ik weet dat er meer mensen zijn die hele nare ervaringen hebben gehad of er zelfs midden in zitten en voor hun schrijf ik dit. Voor mij zijn er ook nu momenten die niet altijd even fijn zijn, dan komt de pijn weer boven door iets ouds of iets nieuws. Dan vraag ik mij af waarom ben ik nog hier op deze aarde? Soms wilde ik er echt uitstappen, ik was het leven niet waard. Wat heb ik de wereld nou te bieden?

Gelukkig had ik nog een sprankje hoop wat mij steeds weer op de been hield. In mij wist ik met doorzettingsvermogen, relativeren van problemen en mijn wilskracht, het leven niet te eindigen elke keer weer. Ik zocht hulp en kwam bij Inge terecht, zij gaf mij letterlijk en figuurlijk Faith. Als ik mij even niet goed voel of niet weet wat ik wil of kan in dit leven, weet ik nu hoe ik daar weer bij kan komen. Hoe ik die grote zwarte hond weer kan temmen, want ik ben zijn baas en niet andersom. Zo ben ik meer gaan leven en doen wat mij gelukkig maakt, ik heb mijn spark weer gevonden. Het is niet makkelijk, maar hoop doet leven….heb vertrouwen.

Vrouw (30)
Door Inge heb ik geleerd te voelen wat ik nodig heb.. Zolang ik mij herinner heb ik slaapproblemen, deze slaapproblemen zorgde ervoor dat ik niet goed wist wie ik was. Constant moe zijn en nergens energie voor hebben zorgde ervoor dat ik alleen kon functioneren voor de dingen die ik moest doen. Daarna was het klaar en begon de volgende dag het riedeltje weer opnieuw. Slaapmedicatie en advies dat ik moest accepteren dat dit nu eenmaal bij mij hoorde daar moest ik het mee doen.. Ik heb hulp gezocht bij Inge omdat ik niet meer kon, ik was ten einde raad op mijn 30e, dit kon ik niet nog minimaal 30 jaar volhouden. Dankbaar ben ik dat Inge op mijn pad is gekomen! Samen met haar hulp, haar kalmte, ervaring, humor en haar energie ben ik erachter gekomen wie ik ben en konden we terug naar mijn basis. Vanuit daar kwamen we er achter wat mij s’nachts wakker hield. Mijn hele leven lang ben ik opzoek geweest naar antwoorden (eigenlijk zonder dat ik dit wist dat ik daar naar opzoek was) en met de hulp van Inge heb ik antwoorden gekregen. Hierdoor vielen de puzzelstukjes op hun plek en begon ik door te slapen! Geen slaapmedicatie meer en de goed bedoelde adviezen van anderen kon ik achter mij laten. Wat ik bijzonder aan vind aan Inge, is dat ze altijd eerlijk en open naar je is, ze voelt je feilloos aan en helpt door middel van haar Energetische therapie je energie te laten stromen, geen zweverig gedoe maar lekker nuchter. Haar therapie is down to earth en leert je te zijn wie jij bent en mag zijn!” 

 

Connie (53)
“Vorig jaar heb ik de Faith-methode mogen volgen bij ZielsDesign. Op voorhand dacht ik; wat zou mij het kunnen brengen, 6 avonden lang (faith-intensive)? Al gelijk de eerste avond was ik zo onder de indruk van de handvatten die ik aangereikt heb gekregen, hier kon ik echt wat mee en elke avond kwamen er weer nieuwe inzichten bij. Ik werd er gewoon blij van als ik weer kon gaan, want wat was ik benieuwd wat er die avond weer voor eye openers zouden ontstaan. Momenteel zit ik in een voor mij heftige periode, heb een broer die ongeneeslijk ziek is en juist doordat ik vorig jaar deze methode heb gevolgd, heb ik het idee dat ik door de destijds aangereikte handvatten die ik nu toepas, beter door deze loodzware periode heen kom. Ook in andere situaties grijp ik nog vaak terug naar bepaalde oefeningen die in deze methode volop zaten.”

Inmiddels is er een vervolg bericht van Connie: ‘Vorig jaar heb ik de Faith-Intensive met 5 fantastische dames gevolgd bij ZielsDesign. Ik heb er zoveel handvatten en inzichten mogen krijgen van Inge en ook de dames onderling hebben elkaar naar een hoger niveau gebracht, wat was het waardevol voor mij. Niet wetend dat ik vrijwel direct na deze geweldige avonden deze methode zo hard nodig zou hebben en in mijn leven kon gaan inzetten. 

Mijn broer bleek ongeneeslijk ziek te zijn en zou hoogstwaarschijnlijk nog een klein jaar te leven hebben. Mijn wereld stond letterlijk op zijn kop en ik wist niet goed hoe ik hiermee om moest gaan. Want als je 53 bent, dan is het wel erg hard dat dit gebeurt, hoe moest ik dit nu aanpakken om niet bij de pakken neer te gaan zitten en er iets moois van te maken?

Inge gaf mij toen de tip; pas de stappen van de Faith-methode toe en geniet vooral van de tijd die jullie nog gegeven is en maak mooie herinneringen. Nou, dat hebben we zeker gedaan. Nog 10 mooie maanden hebben we gehad en wat hebben we kunnen genieten van en met elkaar. Elke keer weer doorleefde ik de stappen van de methode en die hebben me zo geholpen door deze periode heen. Het was een bijzondere en mooie periode maar soms ook loodzwaar. Maar door inderdaad de stappen te volgen die op dat moment voor mij goed en nodig waren, heb ik ook echt kunnen genieten van deze periode en langzaam naar ons naderende afscheid toe kunnen werken. Het afscheid viel me uiteraard zwaar, maar heb het wel gedaan op de manier die bij mij past. Ik voelde me zo sterk en voelde zo de liefde tussen mijn broer en mij, dat maakte het allemaal wat gemakkelijker. En die liefde eindigt nooit…….

Inmiddels is mijn broer helaas overleden, maar ik weet heel zeker dat door de Faith-methode voor mij deze loodzware periode het wat gemakkelijker heeft gemaakt en ik hier makkelijker doorheen kon gaan. Ook nu na zijn overlijden heb ik erg veel aan de methode. Die zit nu al zo in mijn systeem, dat het soms bijna al automatisch gaat. Doordat ik het allemaal zo bewust heb doorleefd ten tijde van zijn ziekte, heb ik me toch ook (on)bewust voor kunnen bereiden op ons naderende afscheid. Natuurlijk was dat moment heel verdrietig, maar ik had op voorhand al zoveel kunnen verwerken, dat ik nu ook alles wat beter kan behappen. Het gemis daar is geen kruid tegen gewassen, maar ik kan wel terugkijken op een bijzondere tijd.

Ik wil dit graag delen, zodat meer mensen hier gebruik van kunnen maken en er hun voordeel mee kunnen doen, ik heb er echt ontzettend veel aan gehad en nog steeds heb ik er veel profijt van. Het lijkt soms wel alsof er een taboe op heerst om hulp te gaan zoeken bij zoiets heftigs. Ik ben in elk geval blij dat ik het wel gedaan heb, het heeft me zoveel gebracht.

Wat ik ook heel mooi heb gevonden aan het hele groepsproces, is dat alle dames op hun eigen manier mij ook zo gesteund hebben in deze periode, dat doet ook zo goed en geeft de kracht aan van zo’n groep.”

Joyce (37)
“De Faith-methode heeft mij terug gebracht bij mijn basis. Vanuit daar kon ik weer verder gaan kijken. Ik kreeg mooie toepasbare tools in handen, om in moeilijke tijden en ook in mooie tijden, deze in te zetten om zo meer uit het leven te halen. Deze neem ik dan ook dagelijks mee en zijn echt een verrijking in mijn leven.”

Gabriella (29)
“De stap naar bewustwording levert je zoveel moois op! Elke hulpbron zit in je en je gedachte kan zoveel bepalen. Je hebt een keus, naar welke kant laat je, je gedachte gaan? Er is een tijd in mijn leven geweest dat ik dit nog niet zo makkelijk vond. Ik kwam van behoorlijk ver. Inge heeft mij stap voor stap aan haar hand meegenomen. En dat is het, stap voor stap. Door deze handvaten aangereikt te hebben gekregen van Inge, heb ik van zoveel dingen mijn kracht gemaakt. Door nu bewust te ervaren en er bij stil te staan wat dingen met mij doen, weet ik precies hoe te handelen in situaties. Dat voelt zo rijk! Alles mag er zijn, en ik laat het nu ook gaan. Ik neem nu automatisch de tijd om te gaan ervaren wat ik nu eigenlijk voel. De stappen die ik nu onderga als er wat vervelends gebeurt, helpen mij zo goed. En daar heeft deze methode heel veel bij geholpen.’ ‘Ik ben zo trots, ik ben lief voor mijzelf!”

Mirjam (33)
“In de FAITH methode komen allerlei elementen vanuit verschillende invalshoeken/zienswijzen bij elkaar. Ik heb geleerd om mijn gevoel te omarmen, beet te pakken en het er te laten zijn zonder oordeel. Gevolg? Er is ruimte ontstaan, er is weer een stroming begonnen. Ik mag kiezen voor het geluk. Ieder heeft het in zich. Alles us in essentie al in ons. En Inge helpt je inzien Hoe waardevol je bent. Haar invoelend vermogen, levenservaring,  kennis, liefde en onbevooroordeeld luisteren en spiegelen wens ik een ieder toe. Dit is een onbetaalbaar cadeau aan jezelf en jouw wereld. Durf jij het uit te pakken?”

Vrouw (36)
“Uitgeput, leeg, energieloos en ten einde raad klopte ik bij Inge aan. Via via heb ik haar naam doorgekregen en wilde zo snel mogelijk een afspraak met haar maken. Gelukkig kon dat al heel snel. Het eerste contact was erg fijn. Ze straalt rust uit en stelt je direct op je gemak. Ik had haar hulp dringend nodig. Mijn lichaam kon niet meer na 17 migraine aanvallen in 1 maand tijd was de maat vol. Er moest drastisch wat gebeuren want dit hield ik niet meer vol. De afgelopen 20 jaar ben ik op zoek geweest naar antwoorden om mijn migraine te stoppen. Het hielp soms wat aanvallen te verminderen maar weg ging het niet. Met hulp van Inge heb ik veel inzichten gekregen en ben weer bij mezelf gekomen. Ik was mezelf de afgelopen jaren steeds meer aan het verliezen. Mede door haar hulp zit ik nu op 2 aanvallen per maand. Dat is voor mij een ongelooflijke en wonderbaarlijke ervaring. Al die tijd lag het antwoord voor mijn voeten. Inge heeft mij laten zien dat de oplossing voor een groot deel bij mezelf lag. Ik ben haar ontzettend dankbaar. Ik heb weer energie, straal weer en heb zin in iedere dag.
Lieve lieve Inge, mijn dank is niet in woorden uit te brengen. Dat weet je!”

Vrouw (44)
“Ongelofelijke vermoeidheid, onrust, veel verdriet en verwerking van meerdere dingen… Dat had me er toe aangezet, n.a.v. tips van anderen, bij jou een afspraak te maken.

Je hebt naar me geluisterd, balans helpen zoeken in mijn hoofd en mijn energiebanen weer laten stromen. Jouw warme persoonlijkheid, tips en behandeling hebben er zeker bijgedragen dat ik weer nader tot mijzelf kwam.
Veel dank daarvoor lieve Inge!”

Man (55)
Hallo Inge,
Wow, wat een tijd. Heftig, maar oh zo waardevol. Ik heb het misschien al vaker gezegd, maar nog niet vaak genoeg: Bedankt.
Bedankt voor de nieuwe vrouw, die ik gekregen heb. Opgebloeid van een stil, flets muurbloempje tot een bloemenveld, waarbij zelfs de zonnebloemen van Van Gogh verbleken. Jouw behandelingen, coaching en handvatten helpen haar, en dus ons, zo veel verder. Onze relatie is beter dan ooit. We beseffen, dat we in een proces zitten en de weg nog lang niet helemaal is afgelegd. Maar waar we nu al staan, daar hadden we nooit van kunnen dromen. Mijn vrouw krijgt steeds meer grip op haar pas ontdekte ‘gave’. En na iedere bijeenkomst wordt die steviger. En wordt ons leven weer wat verrijkt. Ikzelf leer meer en meer om te gaan met haar ‘gave’. Aanvaarden deed ik het al, maar het een plek geven van haar veranderingen is een proces, waar ook ik doorheen moet. En dat gaat ons prima af. Het is nu al moeilijk me voor te stellen hoe ons leven was, voor jij en jouw methoden ons pad kruisten. Wat zijn wij rijk geworden.
Dank je daarvoor. Dank. Dank.

Vrouw (35)
“Dankbaar dat ik jou heb mogen ontmoeten. Dat je mij hebt geholpen de weg naar mijzelf terug te vinden. Ik kwam bij je met de vraag, wie ben ik en wat kan ik? Ik ervaarde nog veel pijn van de fibromyalgie en dat beperkte mij in mijn leven leven. Ook mijn gedachten beperkte mij. Samen hebben we vele fijne gesprekken gehad die inzichten gaven en je behandelingen die mijn pijn verlichtte. Ik leerde van je, hoe ik beter met mijn energie om kan gaan en ik kreeg mooie ideeën over mijn toekomst. Niet alleen ideeën, maar ik ben ze ook gaan realiseren. In september ben ik gestart met een mooie opleiding. Mijn klachten zijn veel minder geworden en ik sta een stuk steviger in het leven.  Dank je Inge! ”

Vrouw (41 jr.)
Toen ik bij Inge kwam, vroeg ze mij wat ze voor me kon doen. Ik zat niet lekker in mijn vel, probeerde daar rationeel wat aan te doen en vond daarbij natuurlijk van alles van mezelf omdat dat niet lukte (zoals zoveel vrouwen dat vinden over zichzelf). Hoewel ik mijn hulpvraag vrij breed vond, heeft Inge me tóch kunnen helpen bij wat ik nodig had. We hebben gepraat, gehuild (ik dan) én gelachen, en daarna altijd die heerlijke rust op de behandeltafel. Inge heeft me, onder andere, geholpen in te zien dat mijn ‘overtuigingen’ ook anders benaderd kunnen worden (wat soms zulke eye-openers waren). Haar positieve insteek is goud waard. Ik heb mede daardoor weer dichter bij mezelf kunnen komen, mijn eigen lat soms wat lager durven leggen en mijn eigen pad weer meer gevonden. (Het is bijna jammer dat het nu zoveel beter gaat met me, want het was altijd fijn om bij Inge op de praktijk te zijn…! )”

Vrouw (51 jr.)
Op een gegeven moment raadde iemand mij aan, omdat ik al ruim 15 jaar met vermoeidheidsklachten loop, eens contact op te nemen met Inge Miltenburg, een energetisch therapeut. Geen garantie dat ze  iets voor je kan betekenen, maar niet geschoten is altijd mis. Nu ben ik nogal een nuchter persoon en dacht, het is vast zweverig gedoe, dus nee hoor, niks voor mij. Ik stond er nogal sceptisch tegenover, aan mijn lijf geen polonaise. Ik heb het afgedaan met;  ik denk er nog wel eens over na. Maar het liet me toch niet los. Uiteindelijk toch de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt bij haar. Ik wist totaal niet wat ik me erbij voor moest stellen en was toch wel behoorlijk gespannen de eerste keer.

Gelijk al bij de kennismaking voelde ik me heel erg op mijn gemak bij haar en gaf me eigenlijk heel snel en gemakkelijk over, althans zo heb ik dat ervaren. Eerst hebben we gepraat over diverse dingen en daarna volgde de behandeling. Er werd rustgevende muziek opgezet en toen ik éénmaal op de behandeltafel lag, voelde ik me heel ontspannen en relaxed worden, ik heb het maar gewoon laten gebeuren. Het was zelfs zo relaxed dat ik bijna in slaap viel, heel bijzonder. Ik dacht dat het niet veel met me gedaan had en ben naar huis gegaan. Nog dezelfde avond was ik zo moe, niet te geloven. Zou het dan toch wat me gedaan hebben? Na een paar dagen voelde ik die extreme vermoeidheid afnemen en er gebeurde niet veel. Ik zag denk ik wel een beetje op tegen de tweede behandeling, want als ik nu weer zo moe zou worden?

Na de 2e behandeling ging ik al gapend de praktijkruimte bij haar uit en ben thuis direct naar bed gegaan. Ik had het gevoel dat ik iets minder vermoeid aan het raken was, maar of het daarvan kwam? Tijdens het gesprek dat we hadden kwamen er bij mij wat emotionele momenten boven. Inge had het idee dat ik veel van deze dingen waarschijnlijk weggestopt heb en dat dit mij ook veel energie kost. Na afloop van de behandeling vertelde ze dat ze ook iets met mijn gevoelens en emoties gedaan had en dat een flinke huilbui goed zou zijn voor mij. Nou, dat moest ik nog zien en zag er het nut niet zo van in. En inderdaad, na een paar dagen kwam er een huilbui en bleef ik huilen. Dit stopte gelukkig na een dag of 2 en het voelde goed om eindelijk mijn emoties te kunnen laten gaan.

Wat er bij de 3e behandeling gebeurd is weet ik niet, tijdens de behandeling begon ik ineens zomaar te huilen, kreeg ik het behoorlijk warm en ik voelde me zo goed na die tijd, alsof er ineens een golf van energie door me heen kwam. De volgende dag werd ik wakker en dacht, ik kan de hele wereld aan, kom maar op. Het is nu de 2e dag na die behandeling en bruis gewoon van de energie, zo heb ik me in die 15 jaar hiervoor nog nooit gevoeld en ben er van overtuigd dat het nog beter kan. Ik zie nu al uit naar mijn 4e behandeling.

Als ik dit wat me nu overkomt tegen mensen vertel die mij goed kennen, dan krijg ik vaak reacties van, hè, heb jij dit laten doen en staan ze verbaasd van mijn verhaal, omdat ze mij kennen als een nuchter persoon die met beide benen op de grond staat.

Ik ben zo blij dat ik dit toch heb doorgezet, ik wist niet meer hoe het voelde om aan het einde van de dag nog energie over te hebben, heerlijk!”

Vrouw (35 jr.)
“In een moeilijke periode in ons leven bood Inge aan om ons te helpen. Mijn man had net zijn broertje verloren aan zelfdoding en hij had veel vragen en onrust in zijn lijf. Inge stelde voor hem te helpen. Wij wisten totaal niet hoe ze dat ging doen maar alle hulp op een beetje verbetering was welkom. Inge heeft mijn man twee keer behandeld en dit heeft enorm veel indruk op ons beide gemaakt. Hij kon wat last die hij met zicht meedroeg van vroeger loslaten en dit zorgde letterlijk en figuurlijk voor verlichting. Na de tweede sessie begon hij te merken dat er wat meer rust in zijn hoofd kwam. Daarna heb ik zelf ook een behandeling gehad van Inge en mogen ervaren wat voor positieve invloed dit heeft. Zelfs nu nog, 2 jaar later, ga ik nog wel eens terug in het moment van deze bijzondere beleving en ervaar weer de rust die ik toen voelde.
Wat heel fijn was, is dat Inge alle rust had en zonder oordeel en verwachting iets voor ons deed. De rust die zij heeft, is erg fijn. Inge is een bijzondere vrouw met een hele fijne energie en wij zijn er echt van overtuigd dat zij zoveel meer in huis heeft. Juist daarom is het zo geweldig dat zij nog meer mensen kan helpen om persoonlijke ballast los te laten en mensen weer te laten ‘stromen’. Wij hebben alle vertrouwen in Inge en haar ‘gave’!”

Vrouw (52 jr.)
“Ik mag wel zeggen dat mijn sessie met jou veel goeds heeft gedaan. Het heeft me dingen laten beseffen waar ik tot dan toe zelfs helemaal niet aan gedacht had. Het heeft me rust en een betere balans gebracht. Super bedankt!”

Vrouw (37 jr.)
“Ik was echt heel moe en had er veel moeite mee om voor mijzelf op te komen. Al een hele tijd stelde ik het nemen van een aantal beslissingen uit. Na 2 sessie bij jou voelde ik me weer opgeladen! Ik heb een voor mij hele belangrijke knoop doorgehakt en voel me weer vrij en enorm opgelucht. En, ik lach weer! Dank, de manier waarop jij mij geholpen hebt was echt bijzonder!”

Man (54 jr.)
“Absoluut een aanrader. Heb er veel baat bij. Zowel voor de energie huishouding als ook voor het luisterend ook. Super! Ga zo door!”

Vrouw (42 jr.)
“Volgens de dokter had ik een burn-out die zeker een half jaar zou duren. Dit vond ik erg lang want ik wilde me sneller beter voelen. Toen ik voor de 3e keer bij Inge was geweest, voelde ik het verschil echt goed. Niet alleen die dag maar ook de weken daarna. Het heeft mij ruimte en tijd gegeven. Ik slaap weer en voel me elke dag sterker worden. En dat binnen 2 maanden! Echt top, bedankt Inge!”