Over mij

Mijn naam is Inge Miltenburg-Bos. En ik ben expert op het gebied van ‘sterker worden door tegenslag’. Ik doe dit Complementair BATC Therapeut op een hele eigenwijze en specialistische manier omdat ik hier mijn eigen stappenplan voor heb ontwikkeld. Dit stappenplan is bedoeld voor mensen die te maken hebben met:

  • Verlies van een dierbare door overlijden
  • Verlies van een relatie
  • Verlies van zichzelf door een burn-out
  • Of een traumatische ervaring

 Het doel is altijd om sterk en met vertrouwen door een  periode te komen. En om trauma los te kunnen laten.

In het kort iets over mij.
Ik heet Inge, ben getrouwd met Jan en woon in Maarssen.
Samen met hem heb ik een heerlijk samengesteld gezin met 2 dochters van mij en 2 zoons van Jan. En dit is absoluut mijn basis.

Als kind was ik al erg gevoelig. Iets wat ik toen niet altijd als positief heb ervaren. Altijd erg onzeker en vooral zoekende naar wat ik toch aan moest met het leven. Na verschillende vormen van therapie ontdekte ik hoe een andere, positievere manier van denken echt helpt. Door verschillende theorieën te bestuderen en toe te passen, groeide mijn zelfvertrouwen. Maar het belangrijkste kwartje viel toen ik tot de ontdekking kwam dat ik hoog-sensitief ben. Dit vond ik echt een belevenis en een ontzettende opluchting! En ik ben het als kracht gaat zien.

Inge Miltenburg-Bos

Ik ben met mijn denken aan de slag gegaan door NLP practitioner te worden. En ik ben met mijn gevoeligheid aan de slag gegaan door ruim een jaar lang wekelijks begeleid te worden door 2 mediums uit Den Haag. Hier heb ik mijn gevoeligheid echt leren ontwikkelen. Daarna ben ik in contact gekomen met De helende reis van Brandon Bays en dat heeft voor mij de doorslag gegeven om al mijn kennis en kunde te bundelen en in te zetten voor anderen.

De studie Natuurgeneeskundige Energetische Therapie aan de HGU te Utrecht was voor mij de opleiding die al mijn vaardigheden ondersteunt en onderbouwt. Zo breng ik lichaam en geest weer bij elkaar. Voor mij is het belangrijk om te leven met twee voeten op de grond en zeker met een gezonde dosis humor. Sinds 2018 mag ik mijzelf ook EMDR Master Practitioner noemen.

En toen
Net toen ik dacht dat alles goed liep, had ik een heftige en voor mij traumatische ervaring. Ik had namelijk net mijn eigen praktijk, ZielsDesign geopend toen mijn broer in augustus 2013 uit het leven stapte. Nergens kon ik hulp op maat vinden, dus ik ben mijzelf gaan helpen. En dus heb ik al mijn kennis en kunde op mijzelf toegepast. Hierdoor is mijn manier van werken ontstaan. Op basis van de 5 principes van de natuurgeneeskunde ontwikkelde ik ook 5 krachtige en intensieve tools die mij door de zwaarste periode van mijn leven hebben geholpen en die ook ruimte boden voor een gezond rouwproces. Mede door deze manier van werken ben ik nu sterker en veerkrachtiger dan ooit en daarom wil ik anderen daar ook graag mee helpen.

Ik leer van elke cliënt die ik behandel en vergroot zo steeds weer mijn inlevingsvermogen en intuïtie. Dit werk is mijn absolute passie. Ik blijf mijzelf voortdurend bijscholen en deel mijn kennis en ontdekkingen graag. Met individuen en met groepen. Alles om anderen te helpen zodat ook zij in hun kracht komen. Dit maakt dit werk het mooiste wat er bestaat! Lees hier wat anderen zeggen.

Over Inge Miltenburg-Bos

Als Complementair BATC Therapeut , help ik mensen die door een heftige periode in hun leven, het gevoel hebben, zichzelf kwijt te zijn geraakt.